Houten kozijnen | Wij halen alles uit hout!

Als het van uw woning afhing, koos ze houten profielen van Pronk Kozijnen

Hout is al eeuwenlang een erg populair materiaal voor ramen en deuren. De voordelen zijn dan ook genoegzaam gekend: hout voelt warm aan en biedt een uitstekende warmte- en geluidsisolatie.

Het vakmanschap van Profel waardeert het houten schrijnwerk op tot een kwaliteitsproduct dat alle creatieve vrijheid toelaat.

Voor het houten schrijnwerk doet Profel uitsluitend een beroep op de houtsoorten ‘meranti’ en ‘afrormosia’. Enkel de beste kwaliteit wordt na zorgvuldige selectie door onze aankopers aangekocht.

Vervolgens krijgt het hout een duurzame en ecologische behandeling met producten op waterbasis: een 3-voudige drenking zodat het hout een optimale bescherming geniet. De afwerklaag wordt vervolgens in één arbeidsgang statisch aangebracht om een gelijkmatige dekking te verzekeren (5 borstellagen).

De houten profielen van Profel hebben een minimale profieldiepte van 68 mm en zijn verkrijgbaar in een klassieke, in een moderne of in een klassiek-modern gecombineerde versie. Alle types zijn tot in het kleinste detail zeer verfijnd afgewerkt.

Profel haalt alles uit hout!

Onze unieke behandelingswijzen verhogen de verduurzaming van onze profielen naar het niveau van andere materialen, terwijl de warme uitstraling bewaard blijft.

Comfort op het hoogste niveau

Door een minimum aan groeven zijn onze houten ramen ook gemakkelijk te onderhouden. Een watervast verlijmde dubbele penverbinding zorgt bovendien voor de verbindingen van de houten profielen. Hout is van nature een goede isolator. Om die eigenschap maximaal te benutten, plaatst Profel een dubbele dichting helemaal rondom de vleugel. Op die manier zijn al onze houten ramen geluidswerend en water- en winddicht.

Aandacht voor veiligheid

Houten ramen van Profel zijn standaard voorzien van inbraakwerend beslag: een meerpuntssluiting voor alle draai- en draai-kipramen met paddestoelnokken, stalen sluitbakken en anti-foutbediening op de raamkrukken.

Onze voordelen

  • Duurzaam

  • Moderne fabricagetechnieken

  • Altijd op maat

  • Ruim en gevarieerd assortiment

  • Meer dan 20 jaar ervaring!

Vrijblijvende offerte? Klik hier!