Houten kozijnen | Wij halen alles uit hout!

Houten kozijnen

Als het van uw woning afhing, koos ze houten kozijnen van Pronk Kozijnen

Houten kozijnen zijn nog altijd populair. Hoewel het kunststof kozijnen het laatste decennium enorm in populariteit heeft gewonnen zijn er nog altijd mensen die zweren bij houten kozijnen. Het klopt dat houten kozijnen een bepaalde authentieke look hebben. Overigens zijn er kunststof kozijnen verkrijgbaar die bewerkt zijn met houtnerfmateriaal. Deze kozijnen komen qua uiterlijk sterk in de buurt van de klassieke look van houten kozijnen.

Houten kozijnen worden van hardhout gemaakt. Hardhout wordt in verschillende duurzaamheidsklasses onderverdeeld (1 t/m 5). Dit cijfer geeft kort gezegd aan hoe lang het hout onaangetast blijft als je het ergens zou neer leggen en met rust zou laten. Klasse 1 betekent dat het hout meer dan 25 jaar onaangetast blijft. Klasse 2: 15 tot 25 jaar, klasse 3: 10 tot 15 jaar, klasse 4: 5 tot 10 jaar en klasse 5 minder dan 5 jaar.

Voordelen van houten kozijnen

Hout is een natuurlijk isolerend materiaal. De isolerende kwaliteiten van hout kunnen echter niet tippen aan kunststof kozijnen. Een groot voordeel van houten kozijnen is dat beschadigingen eenvoudig gerepareerd kunnen worden. Barsten of beschadigingen kunnen worden opgesmeerd en overgeschilderd. Dit laatste is sowieso een voordeel van houten kozijnen: als u de kleur zat bent is dat met een likje verf zo verholpen. Kunststof kozijnen zijn niet overschilderbaar!

Houten kozijnen worden over het algemeen gezien als robuust en stijlvol, ze gaan gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar mee. Bij hardhouten kozijnen is dit ongeveer 30 jaar. Een ander voordeel van hout is dat het makkelijk te schilderen is en dus op ieder huis kan worden afgestemd.

Onze voordelen

  • Duurzaam

  • Moderne fabricagetechnieken

  • Altijd op maat

  • Ruim en gevarieerd assortiment

  • Meer dan 20 jaar ervaring!

Vrijblijvende offerte? Klik hier!